Recomandam consumul de carne si oua de prepelita
Specialiştii le recomandă persoanelor care suferă de alergii să evite ouăle de găină. Fierte sau crude, ouăle de prepeliţă pot fi folosite în tratamentul unui număr impresionant de afecţiuni.
In antichitate, chinezii tratau in mod curent astmul bronsic cu oua de prepelita, iar vechii egipteni tratau inca de acum 4000 de ani impotenta si sterilitatea.
Oul de prepelita este produsul de origine animala cu cel mai echilibrat continut proteic, vitamino – mineral si enzimatic capabil sa regleze toate aceste carente, readucand in parametrii normali orice organism uman.
Oul de prepelita cantareste, in medie, 12 grame, iar puiul de ecluziune nu are decat 7 – 9 grame, aceasta pasare ajunge la maturitate si depune primele oua la numai 6 – 7 saptamani, fiind capabila de productii anuale de 340 – 350 de oua.
Continutul nutritiv(pentru 100 g): 158 cal, 74.6% apa, 13.1% proteine, 11.2% grasimi, 1.1% diverse;
Minerale: 64 mg calciu, 226 mg fosfor, 3.65 mg fier, 13 mg magneziu, 132 mg potasiu, 141 mg sodiu, 1.47 mg zinc, bogat in sulf, seleniu s.a;
Vitamine: A (10%), E (3%), B1 sau thiamin (8%), B2 sau riboflavin (46%), B6 (7%), B12 (26%), folate (16%), D3;
Comparativ cu oul de gaina, oul de prepelita are un continut de colesterol de numai 1,4% fata de 4%; grasimi de circa 3 ori mai putine; ca aport proteic galbenusul contine 23% fata de 16% – 17% la oul de gaina.
La continutul de minerale si vitamine, comparatiile nu-si au rostul: de 6 ori mai multa vitamina B1; de 5 ori mai mult fosfor; de 7,5 ori mai mult fier; de 15 ori mai multa vitamina B2, de 7.5 ori mai multe microelemente (calciu, zinc, potasiu) precum si alte substante antialergice, ce fac ca oul de prepelita sa diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de aparitia reactiilor alergice.
Toate acestea si multe altele fac din oul de prepelita singurul “medicament” care are numai “indicatii”!
„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care suferă de alte boli înregimul cărora ouăle sunt interzise. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin aminoacizi esenţiali şi factori antialergenici. La fel de valoroase sunt şi enzimele care curăţă depunerile de colesterol de pe pereţii vaselor sanguine” , precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
Grăbesc recuperarea după o operaţie
O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Aceste tonice naturale ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare.
În cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau care au făcut chimioterapie, ouăle de prepeliţă grăbesc recuperarea. Beneficiile acestei terapii nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia.
O astfel de terapie pre- şi postnatală vine în sprijinul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze mai mult timp.
De asemenea, o cură cu ouă de prepeliţă are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliară, TBC şi celor cu afecţiuni ale rinichilor şi ficatului. Şi persoanele supraponderale, cele care au probleme cu imunitatea sau care au un nivel crescut al glicemiei îşi ameliorează starea de sănătate în urma consumului de ouă de prepeliţă.
Afla pentru ce sunt indicate ouale de prepelita si care sunt beneficiile acestora
Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute pentru efectele lor benefice din punct de vedere medical. Efectul tamaduitor al acestora este dovedit si acceptat chiar de catre medici. Contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman indiferent de varsta, regleaza si imbunatateste functionarea inimii si activitatea aparatului circulator, regleaza aciditatea gastrica, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, are efecte benefice in tratarea bolilor de rinichi si de ficat, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. Dupa unii cercetatori, oul de prepelita ar diminua cantitatea unor anticorpi din organism (imunoglobina E) responsabili de aparitia reactiilor alergice.
Aceste oua se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, cat si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.
In orice terapie, alimentatia este esentiala, iar ouale de prepelita nu sunt medicamente de sinteza care sa oboseasca ficatul, rinichii, pancreasul sau alte organe, glande sau structuri functionale umane, ci sunt un produs natural, organic asadar, perfect adaptat nevoilor oricarui organism uman. Ele se asimileaza in organism in functie de nevoile acestuia, fara a-i produce uzura, ci dimpotriva, avand rol constructiv, incepand de la nivelul celular si pana la cel organic.
Efectele miraculoase ale oualor de prepelita sunt date de calitateasuperioara a proteinei din ou si lipsa colesterolului. Acesta este singurul ou dietetic. Contine proteine, glucide speciale nepericuloase in diabet sau alte boli in care glucidele sunt interzise, lipide speciale fine si lecitine, multe vitamine, saruri minerale, aminoacizi esentiali, factori antialergici. Contine un agent anticolesterol, care curata vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele fine cerebrale. Mai contine un agent care ajuta in refacerea celulara.