Foarfecă

Foarfeca pentru taiat oua de prepeliță este un instrument foarte practic, care ajută la taierea ouălelor de prepeliță cu mare precizie fără a risca afectarea gălbenușului din ou!
Consumatorii de ouă de prepeliță stiu cât de dificil este să spargi un astfel de ou, deoarece

coaja se sfarâmă în bucățele mici care ajung în albușul acestuia. Iar pentru a pregăti ouă ochiuri, sau o omletă copioasă, de exemplu, timpul necesar pentru a sparge un număr mai mare de ouă de prepeliță se micșorează considerabil.

Cu ajutorul acestei foarfeci, munca se ușurează enorm, timpul de pregătire se reduce considerabil, oul se sparge „curat”, adică nu se mai sfărâmă coaja, iar gălbenușul răamâne întreg.

Sfat: Deoarece gălbenușul este situat în partea de sus a oului (capătul ingust), se recomandă tăierea oului în partea de jos (capătul mai gros), pentru a evita spargerea gălbenușului.

In plus, materialul de calitate, din oțel inoxidabil, permite folosirea acesteia o perioadă indelungată.

Utilizarea ei este cât se poate de simplă:

Se introduce capătul oului in gaură foarfecii și se taie cu vârful ascuțit al celeilalte lame. Noi recomandăm tăierea oului la capătul gros, pentru a evita spargerea gălbenusului. Un avantaj pentru cei care urmează cura cu ouă de prepeliță,  este acela că, folosind această foarfecă pentru taierea oului, este mult mai igienic decat alte procedee prin care, inevitabil, oul interactionează cu mâna utilizatorului, crescând riscul de infectare cu diverse bacterii.