Oul de prepelita

15.09.2013 08:41

Carnea și ouăle de prepeliță sunt recunoscute pentru efectele lor benefice din punct de vedere medical. Efectul tămăduitor al acestora este dovedit și acceptat chiar de către medici.

Comparativ cu oul de găina, oul de prepeliță are un conținut de colesterol de numai 1,4% fațăde 4%; grăsimi de circa 3 ori mai puține; ca aport proteic gălbenușul conține 23% față de 16% - 17% la oul de găină. La conținutul de minerale și vitamine, comparațiile nu-și au rostul: de 6 ori mai multă vitamina B1; de 5 ori mai mult fosfor; de 5 ori mai mult fier; de 15 ori mai multă vitamina B2, precum și alte substanțe antialergice, ce fac ca oul de prepeliță să diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de apariția reacțiilor alergice. Conține întregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf și potasiu.

Oul de prepeliță este considerat „medicament universal” pentru valoarea nutritivă și pentru compoziția chimică bogată în P, Ca, Fe, oligoelemente, vitamine și în mod deosebit sulful care intră în compoziția tuturor cartilagiilor, părului, unghiilor și a pielii.

Prin aportul de lecitină oul de prepeliță este un bun adjuvant al tratamentului cu gerovital recomandat persoanelor care au trecut de 35 – 40 ani pentru regenerarea organismului, pentru menținerea constantelor mentale ale creierului ce se reduc odată cu regresia biologică a organismului.