Ouale de prepelita se folosesc in cure de 120-240, oua / perioada.
Curele sunt intrerupte de pauze de 21-120 zile si se pot relua de 3 - 4 ori. In paralel se pot folosi si sub forma de alimente gatite.
Numarul de oua consumate este in functie de afectiune iar consumul se face conform schitei alaturate.
Dozele din acest tabel sunt orientative existand si alte scheme de tratament in functie de severitatea afectiunii si in conformitate cu sfatul medicului dumneavostra curant.
Varsta |
Total |
Consum de oua in ziua |
Pana in ziua |
|||
I-a |
a II-a |
a III-a |
din a IV-a |
|||
Adult |
240 |
3 |
3 |
4 |
5 |
49 |
Adult |
120 |
3 |
3 |
4 |
5 |
25 |
16 - 18 |
120 |
3 |
3 |
4 |
5 |
25 |
11 - 15 |
120 |
3 |
3 |
3 |
4 |
31 |
8 - 10 |
90 |
3 |
3 |
3 |
3 |
31 |
4 - 7 |
60 |
3 |
3 |
3 |
3 |
20 |
1 - 3 |
60 |
2 |
2 |
2 |
2 |
30 |
3 luni - 1 an |
30 |
1 |
1 |
1 |
1 |
30 |
Important !
Ouale trebuiesc consumate proaspete si sa fie pastrate la rece, la 4 - 8 grade C.
Consumul se face dimineata, pe stomacul gol.
Este bine ca ouale sa fie spalate inainte de spargere.
Ca sa le consume adultii trebuie sa procedeze astfel: se inteapa cei doi poli ai unui ou si se bea continutul printr-un pol.
Alta metoda ar fi spargerea intr-un pahar si frecarea albusului si galbenusului cu zahar sau miere.
Masa se serveste dupa 3 - 4 ore.
In cazul tinerilor se poate separa galbenusul si se serveste ca atare sau cu miere. Masa se serveste dupa o ora.
Pentru copii se poate separa galbenusul si se consuma ca atare, indulcit cu miere sau in lapte. Prima masa se serveste dupa 30 minute.
ATENTIE !
Consumul alcoolului diminueaza din efectul tratamentului.